رشته های کنکور

رشته نقاشی

نقاشی به تصویر کشیدن دنیای درون هنرمند است

از رامبراند که زندگی خود را با پرتره هایش به جهانیان معرفی کرد تا سالوادور دالی که رویاهای خود را به تصویر کشید. قدمت نقاشی شش برابر زبان نوشتاری است!

رشته‌ی نقاشی یک از شاخه های هنرهای تجسمی است که هنرمند با استفاده از ابزار و مواد مختلف اثر خود را خلق میکند. هنرمند میتواند از تکنیک های مختلف نقاشی مثل: نقاشی سیاه قلم ، روغنی ، آبی ، مینیاتوری ، آکریلیک ، پرتره استفاده بکند.

مهارت های لازم برای ورود به رشته نقاشی:

  1. تخیل و ایده پردازی یکی از فاکتورهای مهم هر نقاش به حساب می‌آید.
  2. شناخت مواد و ابزار مختلف برای نقاش باید در اولویت قرار بگیرد.
  3. همچین روانشناسی رنگ ها یکی از موضوع های مهم است ، درست ترکیب کردن رنگ ها کنار هم ، استفاده درست از هر رنگ در جای مناسب خود.
  4. خلاق باشید ! برای یک نقاش خلاقیت یکی از مهم ترین مهارت هاست ، که راحت بتواند ایده ها و احساساتش را منتقل کند.
  5. مشاهده دقیق رنگ ها، سایه ها، جزئیات.

گرایش های رشته نقاشی

رشته نقاشی در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش است که عبارتند از:

  • نقاشی عمومی(نقاشی سطوح کوچک): نقاشی روی سطح کوچک صورت میپذیردر، مثل نقاشی روی بوم ، کاغذ و … که منجر به انواع تابلوها می‌شود.
  • نقاشی دیوار (نقاشی سطوح بزرگ): همانطور که از اسمش پیداست ، نقاشی در غالب بزرگ تر را شامل میشود که منجر به همکاری با شهرداری به منظور زیباسازی شهر های مختلف می‌شود.

تفاوت رشته نقاشی و گرافیک

رشته نقاشی و گرافیک خیلی بهم نزدیک اند و تفکیک این دو رشته کار راحتی نیست.

  1. گرافیک یک هنر سفارشی است ، مبتی بر سفارش هر فرد است ، و باید پیام را به ساده ترین و قابل فهم ترین شکل ممکن به مخاطب ارائه بدهد پس میتوان گفت که گرافیک هنر کاربردی است
  2. در رشته های هنری همیشه بازار کار و میزان درامد به مهارت هنرمند و تلاش او برمیگردد اما لازم است بدانید که رشته گرافیک از نظر بازار کار و درامد وضع بهتری را نسبت به نقاشی داراست
  3. در رشته نقاشی این مخاطب است که وظیفه ی ارتباط گرفتن با اثر را دارد ، اما در گرافیک وظیفه ی طراح است که پیام را درست منتقل کند تا مخاطب آن را فهم کند .
  4. نقاشی با هدف تکثیر ارائه نمیشود ، اما گرافیک دقیقا براساس تکثیر شدن طراحی میشود

آزمون عملی رشته نقاشی

رشته های تجسمی برخلاف نمایشی مبتنی بر مصاحبه نیستند، رشته نقاشی هم از این قائده مستثنی نیست؛ در روز آزمون عملی به شما دفترچه ایی تحویل میدهند در صفحه ی آخر دفترچه موضوعی که باید نقاشی کنید را برای شما مشخص میکنند.

صفحه ی آخر باید نسبت به همان موضوع نقاشی را بکشید اما در صفحه های قبلی مهارت های خودتان را نشان میدهید و هرآنچه که برایش تمرین کرده اید را در آنجا میکشید استفاده از مداد و مداد رنگی آزاد است ولی اگر از مداد رنگی استفاده کنید نمره دارد.

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر رشته نقاشی

اکثر دانشگاه های جهان مثل ایران  رشته نقاشی را در مقطع دکتری ارائه نمیدهند و افرادی که قصد ادامه تحصیل تا مقطع دکتری را دارند میتوانند در دوره های دکتری آموزش هنر، هنر و طراحی، هنر‌های زیبا، تاریخ هنر، هنرهای تجسمی ، پژوهش هنر ، هنرهای اسلامی ، و دیگر دوره‌ های مشابه شرکت کنند.

اما شما میتوانید این رشته را تا کارشناسی ارشد ادامه بدهید که به استقلال شما و همینطور آینده شغلی بهتر با حقوق و مزایای بیشتر و همچنین کسب دانش عمیق تر  کمک میکند.

دانشگاه های برتر ایران در رشته نقاشی شامل:

دانشگاه تهران، دانشگاه هنر تهران، دانشگاه دخترانه الزهرا، دانشگاه هنر اصفهان، دانشگاه هنر شیراز و دانشگاه غیرانتفاعی سوره از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده رشته نقاشی هستند.

دانشگاه های برتر دنیا در رشته نقاشی عبارتند از:

  • کالج سلطنتی هنر که در سال ۱۸۳۷ تاسیس شده و در لندن ، انگلستان واقع شده است
  • دانشگاه هنر لندن بزرگ ترین دانشگاه تخصصی هنر و طراحی در اروپا ، تاسیس در سال ۲۰۰۴
  • دانشگاه طراحی رود آیلند سال ۱۸۷۷ در کشور آمریکا تاسیس شده است
  • دانشکده هنر گلاسکو واقع در شهر انگلستان و سال ۱۸۴۵ تاسیس شده است
  • موسسه هنر شیکاگو در کشور آمریکا واقع شده و سال ۱۸۶۶ تاسیس شده است

دروس دانشگاهی رشته نقاشی

دروس پایه رشته نقاشی : مبانی هنرهای تجسمی ۱ و۲ ، کارگاه طراحی پایه ۱ و ۲ ، هندسه مناظر و مرایا ، آشنایی با هنر در تاریخ ۱ و ۲ ، هنر و تمدن اسلامی ۱ و۲ ، کارگاه چاپ دستی ۱ ، کارگاه حجم سازی

دروس اصلی رشته نقاشی : کارگاه طراحی سطح «۲» ۱ و ۲ و ۳ ، نقاشی دیواری سطح ۱ و ۲ ، کارگاه نقاشی ۱ و۲

تاریخ عمومی نقاشی ۱ و ۲ و ۳ و ۴ ، تجزیه و تحلیل و نقد آثار نقاشی

دروس تخصصی گرایش نقاشی عمومی : کارگاه طراحی سطح «سه» ۱ و ۲ و ۳ ، کارگاه نقاشی سطح «دو» ۱ و ۲ و ۳ ، مرمت آثار نقاشی ، طرح عملی جامع (نقاشی عمومی) ، طرح و رساله نهایی

دروس تخصصی گرایش نقاشی دیواری : کارگاه نقاشی دیواری سطح «دو» ۱ و ۲ و ۳ ، کارگاه نقاشی سطح «سه» ، طرح پرسپکتیو روی سطوح بزرگ مستوی و غیرمستوی ، مکان یابی طرح داربست و فنون نصب ، مرمت نقاشی دیواری ، طرح عملی جامع نقاشی دیواری ، طرح و رساله نهایی

دروس اختیاری نقاشی : هندسه نقوش در صنایع دستی ایران ۱ و ۲ ، آشنایی باهنرسنتی ایرانی ، انسان ؛ طبیعت ؛ طراحی ۱ ، روش آزمون هنر در مدارس ، هنر در دنیای کودکان ، حکمت هنر اسلامی ، آشنایی با رشته های هنری معاصر

فرصت های شغلی رشته نقاشی در ایران

تمام رشته های هنری در زمینه کار و میزان درامد متکی به مهارت و توانایی های هر فرد است افراد باید در کنار مهارت فردی نقاشی ، مهارت تدریس  کردن را هم فرا بگیرند تا از این طریق به درآمدی متوسط در ماه دست پیدا کنند.

علاوه بر آن با برگزار کردن گالری های مختلف هم میتوانید به درآمد مناسب برسید همچنین بعد از فارغ التحصیل شدن میتوانید با ارگان های مختلف هم کاری کنید و مشغول به کار شوید.

درآمد و حقوق رشته نقاشی در ایران

درآمد و میزان حقوق در این رشته متغیر است و به میزان تسلط شما بستگی دارد، هر فرد به میزان توانایی و مهارت خود درآمد منحصر به خودش را داراست. درواقع عوامل مهمی که به حقوق بیشتر و مناسب تر شما کمک میکنند به شکل زیر است :

  • تحصیلات
  • سابقه کار در رشته ی نقاشی
  • مدارکی که کسب کرده ایید
  • تعداد آثار هنری
  • سبک منحصر به فرد

مزایا و معایب رشته نقاشی

قطعا هر رشته ایی که ما برای آینده خود در نظر گرفته ایم هم مزایا و هم معایب مخصوص به خودش را دارد.

مزایای رشته نقاشی:

  1. هنر نقاشی باعث میشود که هر فرد بتواند احساسات درونی خود را آزادانه روی بوم ، کاغذ و … به تصویر بکشد
  2. قدرت تخیل و ایده پردازی فرد را ارتقا میدهد
  3. اگر در رشته نقاشی مهارت لازم کسب شود میتوان کارهای هنری مرتبط به نقاشی را دنبال کرد و انجام داد مثل ساخت انیمیشن 

معایب رشته نقاشی:

  1. ابزار و لوازم لازم برای کار یک نقاش و حتی هنرجو بسیار گران است
  2. بازار کار ضعیف و میزان درآمد هم کم است
  3. هنرمند امنیت شغلی ندارد

“در واقع وقتی اسم هنر را به زبان می آوریم اولین چیزی که همه به یاد می آورند رشته نقاشی است، هنر اول همیشه نقاشی بوده، هنرمندان مختلف عواطف و احساسات درونی خود را به تصویر کشیده اند تا مخاطب را به فکر کردن دعوت کنند.

هدف از وجود رشته ی نقاشی هم ارتقای دانش هنرمند و همچنین به وجود آمدن مهارت های لازم برای یک نقاش خوب شدن است؛ اما مهم است که هرفرد در کنار دانشگاه و تحصیل حتما به تنهایی تلاش کند تا در این رشته صاحب سبک شود و همه از او به خوبی یاد کنند.”

در این مقاله از آموزشگاه کنکور هنریون تلاش کردیم که به صورت کامل رشته نقاشی را معرفی کنیم تا راهنمایی باشد برای انتخاب رشته بهتر شما؛ برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله رشته های کنکور هنر مراجعه کنید.

مصاحبه با ریحانه جهانشاهی(دانشجوی رشته نقاشی دانشگاه تهران)

سلام بچه ها امیدوارم حالتون خیلی خیلی خوب باشه
ریحانه جهانشاهی هستم، دانشجوی رشته نقاشی دانشگاه تهران ورودی ۱۴۰۱ و رتبه ۳۹ کنکور سراسری هنر، هدفم از نوشتن این مقاله انتقال یک سری اطلاعات راجع به رشته نقاشی و همینطور کنکور هنر هست.

سوالات رایج در حیطه رشته نقاشی:

  • رزومه کاری مثل داشتن اثار هنری در تکنیک های مختلف نقاشی میتونه در ازمون عملی تاثیر گذار باشه؟

توی آزمون عملی نقاشی داور ها حضور ندارن و در محل حوضه آزمون شما پک شامل سوالات ازمون رو تحویل میگیرید در زمان مشخص آزمون میدید و برگه ها تحویل گرفته میشه و باز پک شده برمیگرده و داور ها بعد از ازمون کل کار هارو ارزیابی میکنن پس نه،هر کاری که شما در همون ازمون بکنید تاثیر داره صرفا و لازم نیست اثارتونو با خودتون ببرید که نشون بدید.

  • تفاوت رشته نقاشی در دانشگاه تهران و دانشگاه هنر چیه؟

یه سوالی که برای اکثر کسایی که هدفشون تهران هست اینه که کلا دانشگاه تهران و هنر چه تفاوتی باهم دارن و حتی بعضی فکر میکنن که هردو یک دانشگاه هستن. دانشگاه تهران یکی از زیر شاخه هاش هنر هست و اسمش دانشکده هنرهای زیباست که در پردیس مرکزی دانشگاه تهران در خیابان انقلاب واقع شده؛ اما دانشگاه هنر یک دانشگاه جدا واقع در باغ ملی هست که فقط شامل رشته های هنری میشه رشته نقاشی در این دو دانشگاه خیلی تفاوتی ندارن و سطح آموزشی تقریبا یکسانه.

  • آیا رشته نقاشی بازار کار داره یا نه؟

اینده شغلی شما تقریبا در تمام رشته های هنری بستگی به خلاقیت و میزان کار خودتون داره پس توی رشته نقاشی هم همینطور، اگر سطح خوبی داشته باید میتونید از طریق فروش اثارتون یا از طریق اموزش کسب درامد کنیدپ، شاید بعد از ادامه ی نقاشی به یکی از زیر شاخه های نقاشی مثل چاپ،نقاشی دیواری و… علاقه مند بشید و در همون حیطه کار کنید.

  • اگر که یکی از تکنیک ها مثل سیاه قلم،پاستل،رنگ روغن و… رو حرفه ای کار کرده باشیم لازمه برای آزمون عملی تمرین کنیم یا کلاس بریم؟

قبل از این راجع به چیزایی که توی ازمون عملی از شما خواسته میشه توضیح دادم، لازمه که شما برای ازمون عملی طبق اصول و با تکنیک مدنظر خودش(مدادرنگی)تمرین کنید پس بهتره که قبل ازمون آمادگی لازم رو به دست بیارید.

  • اگر در آینده هدف ما رشته انیمیشن یا تصویر سازی باشه بهتره در مقطع کارشناسی نقاشی رو انتخاب کنیم یا گرافیک؟

در رشته نقاشی طراحی شما قوی میشه و میتونید خیلی بهتر طراحی کاراکتر و استوری بورد انجام بدید و در رشته گرافیک کار با نرم افزار رو یاد میگیرید و به تصمیم خودتون برمیگرده که برای انتخاب یکی از این رشته ها دوست دارید در چه حیطه ای حرفه ای تر کار کنید.

  • اگر کسی از رشته های نظری مثل تجربی و ریاضی بخواد نقاشی رو انتخاب کنه میتونه با تمرین نمره عملی خوبی بگیره؟

قطعا اگر شما کنار درس از همون اول به خوبی برای عملی هم وقت بزارید و تمرین کنید بعد چند ماه میتونید دست خودتون رو قوی کنید و به خوبی از پس ازمون عملی بربیاید در اخر اینکه نقاشی رشته مادر هست و شما اگر توی این رشته فعالیت کنید در اینده راهتون به خیلی از زیرشاخه های دیگه هم باز هست و هیچ اجباری نیست که لزوما همون را تا اخر ادامه بدید.
مهم ترین بهره‌ای که میتونید ازین رشته ببرید قوی کردن خودتون در طراحی هست که در اکثر رشته‌ها و زمینه ها یک پیش نیازه، اگر در کل به هنر های تجسمی که خیلی خیلی وسیع هست علاقه مندید نقاشی میتونه شروع خوبی براتون باشه.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها