رشته های کنکور

رشته بازیگری

رشته بازیگری هنر زنده کردن شخصیت های دنیای خیالمان است

از ابتدای بشریت بازیگری به عنوان حس تقلید انسان از پیرامون همراه با او بوده است از زمانی که انسان شکارگر سعی داشت با انجام مراسمات آیینی و مذهبی به مقدسات خود ادای دین کند یا مصریان و یونانیان باستان که برای خدایان خود نمایش ترتیب میدادند همه به صورت ابتدایی بازیگری را که به مرور یک هنر و امروزه به شکل یک علم شناخته میشود ارائه میدادند

رشته بازیگری کارگردانی یکی از رشته های پرطرفدار و محبوب زیرگروه نمایش است که با کسب رتبه لازم و شرکت در آزمون عملی بازیگری ، میتوانید این رشته را در دانشگاه انتخاب کنید.

اهمیت تحصیل در رشته بازیگری

تحصیلات آکادمیک در رشته بازیگری به شما کمک میکند که تمام مفاهیم اولیه و تخصصی را کامل یاد بگیرید ، و دید متفاوت و تازه ایی از این رشته داشته باشید. همچنین وجود اساتید برجسته در رشته بازیگری باعث میشود که شما مهارت های لازم برای رشد کردن را کسب کنید.

توانایی های لازم برای تحصیل در رشته بازیگری

چند مورد از مهارت هایی که لازم است در این رشته کسب کنید:

  1. قدرت تخیل یکی از مهم ترین مواردی است که شما در رشته بازیگری به آن نیاز دارید
  2. توانایی انجام دادن کارهای تیمی
  3. بیان درست و قابل فهم
  4. شناخت و درک کامل بدن خود
  5. توانایی برقراری ارتباط با سایر افراد
  6. به طور کلی بازیگری یکی از سخت ترین رشته هاست و شما باید توانایی کار در ساعاته طولانی را داشته باشید ، در بعضی کارها ممکن است که گریم های سخت و یا رژیم های سختی یا حتی مکان های سختی برای شما در نظر گرفته شود پس مقاومت بدنی و میزان انرژی شما در این رشته یکی از مهم ترین موضوع هایی است که باید به آن توجه داشته باشید.

دروس لازم برای قبولی در رشته بازیگری

قطعا یکی از سوال هایی که ذهن شما را به خود مشغول میکند مرتبط با دروسی است که در کنکور هنر باید به آنها مسلط شوید. با تغییراتی که سازمان سنجش در کنکور هنر ایجاد کرد دروس کنکو هنر از هفت عدد به سه عدد کاهش پیدا کرده و به شکل زیر است:

درک عمومی هنر با ضریب ۱۲ (شامل تاریخ هنر ، موسیقی ، نمایش ، خواص مواد ) درک عمومی ریاضی فیزیک با ضریب ۵ ، خلاقیت تصویری با ضریب ۳

بهترین دانشگاه های بازیگری در ایران

با توجه به صحبت های بسیاری از اساتید و فارغ الاتحصیلان رشته بازیگری ، همچنین خروجی های موفق دانشگاه ها در این رشته ی پرطرفدار ، دانشگاه تهران ، دانشگاه هنر که سراسری هستند و دانشگاه غیرانتفاعی سوره از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده ی این رشته محسوب میشوند.

بهترین دانشگاه های بازیگری در جهان

دانشگاه هایی که رشته بازیگری در آنها تدریس میشود به شکل زیر است:

  1. دانشگاه موسیقی و هنرهای نمایشی وین در کشور اتریش در سال ۱۸۱۷ تاسیس شده است و هنرمندان بزرگ زیادی را به جهان معرفی کرده است
  2. دانشگاه هاروارد که قدیمی ترین دانشگاه ایالات متحده آمریکاست در سال ۱۶۳۶ تاسیس شده است
  3. دانشگاه کمبریج انگلستان در سال ۱۲۰۹ تاسیس شده است وسومین دانشگاه قدیمی در جهان به حساب می آید
  4. دانشگاه استنفورد کالیفرنیا در سال ۱۸۸۵ تاسیس شده است ، یکی از بهترین دانشگاه های هنرهای نمایشی است
  5. دانشگاه ییل آمریکا درسال ۱۷۰۱ تاسیس شده است
  6. دانشگاه هنر لندن
  7. مدرسه موسیقی و نمایش گیلدهال لندن در سال ۱۸۸۰ تاسیس شده است
  8. کالج سلطنتی هنر انگلستان در سال ۱۸۳۷ تاسیس شده است
  9. مدرسه جولیارد آمریکا در سال ۱۹۰۵ تاسیس شده است
  10. دانشگاه نیویورک در سال ۱۸۶۳ تاسیس شده است

آزمون عملی رشته بازیگری

برای تحصیل در این رشته شما باید ضمن شرکت در آزمون تئوری و کسب رتبه لازم ، خودتان را برای آزمون عملی آماده کنید. اگر شما آزمون تئوری خیلی خوبی هم داده باشید ولی در آزمون عملی شرکت نکرده باشید امکان پذیرش در دانشگاه وجود ندارد. با توجه به اینکه آزمون عملی ضریب ۱۲ دارد ، میزان اهمیت آن در کنکور خیلی بالا رفته و نیازمند زمان بیشتری برای تمرین است. به این موضوع دقت داشته باشید که آزمون عملی بازیگری – کارگردانی باهم برگزار میشود و شما باید بیان کنید که برای کدام از این دو رشته آماده شده ایید.

بازار کار رشته ی بازیگری

حتما یکی از مهم ترین فاکتورهایی که قبل از آغاز انتخاب رشته درباره‌ی آن تحقیق و بررسی انجام می‌دهید، وضعیت بازار کار رشته‌ها است. میزان مهارت و توانایی شما تعیین کننده است، هرچقدر که شما بیشتر تمرین کنید و مهارت کسب کنید امکان شما برای کار کردن بالا تر میرود در زمان دانشجویی نیز می توانید با اساتید دانشگاهی خود همکاری کنید ، در نمایش ها بازی کنید و یا حتی به تدریس نیز مشغول شوید.

درامد و حقوق در رشته بازیگری

خاک صحنه باید خورد! همه چیز به میزان مهارت و تلاش شما بستگی دارد.

در این رشته شما نمیتوانید حقوق ثابت و ماهانه ایی را در نظر بگیرید ، به ازای هر پروژه و همکاری شما دستمزد به صورت قراردادی که با شما بسته شده است پرداخت میشود. باید در نظر داشته باشید که دستمزد همه ی بازیگران در یک تئاتر یا فیلم یکسان نیست و متغیر است.

چگونه وارد رشته بازیگری شویم

مسلما ورود به عرصه های هنری با تحصیلات دانشگاهی بسیار تاثیرگذار است و در رشد هنر و شکوفایی استعدادهای هنرجو تاثیر بزرگی خواهد داشت. پس در صورت داشتن شرایط مناسب، آموزش و ورود به تئاتر از طریق مراکز علمی و آموزشی باید در اولویت قرار گیرد.

فرصت مهاجرت با رشته بازیگری

رویکردهای بازیگری و به طور کل هنر نمایش در سراسر جهان متفاوت است؛ بنابراین روی‌آوردن به تحصیل در رشته بازیگری در خارج از کشور راهی عالی برای به‌دست‌آوردن زاویه دیدهای جدید و تجربیات تازه در رشته بازیگری است.

با توجه به پرطرفدار بودن رشته بازیگری در کشور ما هرسال تعداد زیادی از متقاضیان برای مهاجرت در این رشته اقدام میکنند تا نگاهی تازه و نو به تئاتر پیدا کنند. برای اپلای در رشته ی بازیگری باید در طول دانشگاه پرکار باشید و رزومه ی مناسبی از چندسال تحصیل و فعالیت های پیرامون آن تهیه کنید.

دروس دوره تحصیلی در دانشگاه

دروس تخصصی رشته بازیگری شامل :

  1. امکانات صحنه
  2. نمایش ایمایی
  3. تحلیل نمایشنامه
  4. بدن
  5. بیان
  6. شیوه های نمایش در ایران
  7. ماسک و گریم
  8. سبک ها و شیوه های اجرا
  9. شخصیت شناسی
  10. تربیت حس
  11. بازیگری
  12. اجرای کارگاه های نمایش های ایرانی
  13. بازیگری سینما
  14. دیدن و تحلیل نمایش
  15. بازیگری رادیو تلویزیون
  16. پایان نامه

دروس اصلی در این رشته شامل:

  1.  تاریخ نمایش
  2. جامعه شناسی
  3. آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان
  4. آشنایی با هنرهای تجسمی
  5. اصول و مبانی ارتباطات
  6. آشنایی با هنر در تاریخ
  7. آشنایی با ادبیات معاصر ایران و جهان
  8. فرهنگ عامه و تمثیل شناسی
  9. تاریخ فلسفه
  10. آشنایی با تعزیه
  11. مبانی دکور و صحنه آرایی
  12. مبانی نمایشنامه نویسی
  13. مبانی بازیگری
  14. مبانی نمایش عروسکی
  15. روش تحقیق و تدوین پایان نامه
  16. نمایش در ایران

مدت زمان تحصیل در رشته بازیگری

طول مدت تحصیل در مقطع کارشناسی چهارسال است و اگر دانشجو قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را داشته باشد باید مجدد برای کنکور اقدام کند و با کسب رتبه ی لازم این رشته را در دانشگاه مدنظر ادامه دهد.

البته در بعضی از دانشگاه ها مثل دانشگاه تهران اگر در طول ۶ ترم اول معدل الف باشید نیازی به کنکور مجدد نیست و در همان دانشگاه میتوانید ادامه تحصیل دهید .

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر رشته بازیگری

طبق روال رشته های مختلف شما در رشته ی بازیگری هم میتوانید تا مقطع دکتری به تحصیل در دانشگاه ادامه دهید. اما اینکه تحصیلات تا این مقطع چقدر به شما کمک میکند فقط به خودتان بستگی دارد ، بازیگری رشته ایی متکی به دانشگاه نیست و شما در طول تحصیل باید خارج از محیط دانشگاه هم مدام درحال تمرین و تلاش برای کسب مهارت های بیشتر باشید.

“رشته بازیگری یکی از پرطرفدارترین رشته های هنر است ، فرهنگ و هنر هر کشور نشان‌دهنده‌ی باورها، ارزش‌ها و هویت مردمان آن سرزمین است. هدف از این رشته هم ارتقای فرهنگ و هنر و نشان دادن آن به جهان است. اما باید در نظر داشته باشید که تنها تحصیلات آکادمیک در این رشته به شما کمک نمیکند و میزان توانایی و تلاش شما به پیشرفت در این رشته بستگی دارد. اگر انتخاب شما رشته ی بازیگری است باید خودتان را برای کارهای سخت و تلاش های بی وقفه آماده کنید.”

در این مقاله از آموزشگاه کنکور هنریون تلاش کردیم که به صورت کامل رشته بازیگری را معرفی کنیم تا راهنمایی باشد برای انتخاب رشته بهتر شما؛ برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله رشته های کنکور هنر مراجعه کنید.

مصاحبه با الیار مسلمی(دانشجوی رشته بازیگری دانشگاه تهران)

سلام بچه ها امیدوارم که عالی باشین.
من الیار مسلمی هستم، دانشجوی رشته بازیگری کارگردانی دانشگاه تهران ورودی ۱۴۰۱ و آزمون عملی ۱۰۰، تو این مقاله میخوام اطلاعات کاملی درباره رشته بازیگری بهتون بدم؛ امیدوارم که مفید باشه براتون.

رشته بازیگری کارگردانی تئاتر یکی از رشته های زیر گروه نمایش هست که با شرکت در کنکور هنر و آزمون عملی مربوط به این رشته، می تونید این رشته رو در دانشگاه انتخاب بکنید و ادامه تحصیل بدید؛ این رشته در دانشگاه به صورت کارشناسی ارائه میشه، یعنی شما بعد از ورود به دانشگاه قراره که ۴ سال تو این رشته تحصیل بکنید و بعد از گرفتن لیسانس حتی میشه تو مقطع کارشناسی ارشد این رشته رو ادامه داد.

البته در مقطع کارشناسی، دو بخش کارگردانی و بازیگری باهم ادغام شدن. یعنی شما بعد از قبولی تو دانشگاه، قراره هم دروس مربوط به کارگردانی رو پاس بکنید هم دروس مربوط به بازیگری رو و این نکته رو هم در نظر داشته باشین که ما فقط داریم درباره رشته تئاتر صحبت میکنیم و دروس عملی این رشته هیچ ارتباطی با بازیگری جلوی دوربین و بازیگری سینما نداره، البته که وارد شدن به اون فضا فرصت های بسیار زیادی رو در اختیار شما قرار خواهد داد که بتونید با تهیه کننده ها و کارگردان های سینما آشنا بشین.

در طول ۲ ترم اول شما با بقیه دانشجوهای رشته های نمایش هم کلاس خواهید بود، یعنی دانشجوهای نمایش عروسکی و طراحی صحنه و ادبیات نمایشی و بازیگری قراره ۲ ترم باهم سر کلاس باشن و یک سری دروس کلی عملی و نظری مربوط به نمایش رو بگذرونن، دروسی مثل:

  • آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان
  • مبانی جامعه شناسی
  • جامعه شناسی هنر
  • شناخت موسیقی
  • مبانی بازیگری
  • مبانی کارگردانی
  • مبانی ادبیات نمایشی
  • مبانی طراحی صحنه
  • مبانی نمایش عروسکی
  • اصول و مبانی ارتباطات

جزو دروسی هستن که شما قراره در طول ۲ ترم اول پاس بکنید و یک آشنایی کلی با رشته نمایش و تئاتر پیدا بکنید.

اون سری درس ها هم که پسوند مبانی اولشون داره از اسمشون پیداست توضیحاتش. درباره این درسا باید اشاره بکنم که شما قراره یک سری اطلاعات کلی هم به صورت عملی و هم به صورت نظری درباره اون درس یاد بگیرید.
مثلا سر کلاس مبانی بازیگری، شما اصول ابتدایی بازیگری رو یاد می گیرید و با فضای کلی بازیگری تئاتر آشنا میشید.

حالا نوبتی هم باشه نوبت صحبت درباره آزمون عملی بازیگریه. بچه ها بهتون قول میدم که روز آزمون عملی بازیگری که تو خود دانشکده هنر های زیبای دانشگاه تهران برگزار خواهد شد، قراره یکی از بهترین و ماندگار ترین روزهای زندگیتون بشه.

آزمون عملی بازیگری هر سال به صورت متمرکز تو خود دانشگاه تهران برگزار میشه. یعنی شما بعد از خود کنکور یک بازه یک ماهه فرصت دارین تا خودتون رو برای آزمون عملی آماده بکنید و بیاید دانشگاه تهران و آزمون عملی ازتون گرفته بشه.

محیطی که دانشگاه تهران برای آزمون عملی تدارک دیده، یه جو صمیمی و شاد هستش که میتونید بیاید و از فضای دانشکده هنر لذت ببرید و کلی فیلم و عکس از خودتون بگیرید که بعدا باهاشون خاطره بازی بکنین.

آزمون عملی تو یه سالن بزرگ برگزار میشه که این سالن رو به چند تا باکس تقسیم کردن و تو هر باکس معمولا دو یا سه تا استاد و داور منتظر شما تا برین داخل باکس و باهاشون مصاحبه بکنید.
معمولا هر ساله خود اساتید برجسته دانشکاه تهران و دانشگاه هنر وظیفه مصاحبه با شما رو به عهده دارن. شاید قبل از شروع مصاحبه شما خیلی استرس داشته باشین و نگران این باشین که داور ها قراره چطوری باهامون برخورد بکنن، ولی من به شما قول میدم قراره یکی از ماندگار ترین و شیرین ترین خاطره های عمرتون تو این روز ساخته باشه.

حالا بیاین درباره مواردی که داور ها قراره باهامون مصاحبه بکنن صحبت بکنیم. قبل از اینکه ما وارد باکس بشیم، یه فرمی در اختیار ما قرار میدن که ما باید اون فرم رو به صورت دقیق پر بکنیم. تو اون فرم بعد از اینکه اطلاعات شخصی مربوط به خودمون رو پز می کنیم، باید یه سری نکات رو که تو اون فرم آزمون خواسته شده رو جواب بدیم. به طور مثال تو اون فرم قراره ازتون سوال بشه که چه انگیزه و هدفی دارین و به خاطر اون میخواین این رشته رو انتخاب بکنید.

اونا درباره رزومه هنری شما ازتون سوال میپرسن و تو سوال بعدی، باید جواب بدین که به غیر از بازیگری تو چه رشته هنری دیکه فعالیت داشتین.
البته این نکته رو هم در نظر داشته باشین که سوالاتی مثل اینکه اخیرا چه تئاتر هایی دیدین و چه نمایشنامه و رمان و کتابی خوندین هم قراره سوال بشه ازتون. و شما باید برای جواب دادن به همه این سوالا از قبل برنامه ریزی داشته باشین.
بچه ها این نکته مهم رو هیچ وقت فراموش نکنید که داور ها قراره طبق همون فرمی که ما پر می کنیم، با ما مصاحبه بکنن. پس تو پر کردن این فرم باید خیلی دقت داشته باشین.

بعد از اینکه ما فرم رو پر کردیم و رفتیم داخل باکس، داورها ازمون میخوان تا ما خودمون رو معرفی بکنیم و طبق اون فرم یه سوالایی قراره ازمون بپرسن، البته داور ها معمولا از شرکت کننده ها میخوان که یه اتود بازیگری که از قبل آماده کردین رو براشون اجرا بکنیم یا حتی ممکنه یه موقعیت بداهه رو بسازن و از ما بخوان که خودمون رو تو اون موقعیت فرض بکنیم.
همه این توضیحات رو من بهتون میدم تا به خاطر داشته باشین که این روند مصاحبه قرار نیست یه اصول مشخصی داشته باشه، مصاحبه شما ممکنه بین چند دقیقه تا نیم ساعت و حتی بیشتر طول بکشه؛ شما همه این موارد رو باید رعایت بکنید و خودتون رو برای هر اتفاقی آماده بکنید.

باید منتظر رخ دادن هر اتفاق غیر منتظره ای باشین، مثلا ممکنه به محض ورود شما به باکس، داور ها ازتون بخوان یه چند بیت شعر بخونی؛ یا مثلا بگن از شهری که ازش اومدین برامون تعریف کنین. اصلا همین غیرقابل پیش بینی بودن آزمون عملی بازیگری هست که خیلی جذاب و لذت بخشه.

تو ادامه میخوام به چند تا از سوالای رایج که درباره این رشته پرسیده میشه جواب بدم، مطمئنم که سوالای شما هم بین این سوالات هست.

  •  آیا رشته کارگردانی و بازیگری باهم هستن یا رشته جدایی هم برای کارگردانی وجود دارد؟ و مربوط به تئاتر هست یا به بخش سینما هم مربوط می شود؟

تا چند سال قبل به این شکل بود که ما تو خود مقطع لیسانس یه رشته جداگانه هم برای کارگردانی داشتیم و بازیگری و کارگردانی دو رشته جداگانه محسوب می‌شد. ولی الان دیگه اینجوری نیست و شما تا لیسانس خود کارگردانی و بازیگری رو تو یک رشته میخونین و تو مقطع ارشد هستش که بازیگری و کارگردانی از هم جدا میشن.
اینو هم یادتون باشه که بازیگری و کارگردانی تو این رشته فقط صرفا مربوط به تئاتر و نمایش هست.
اگر هدف شما کارگردانی فیلم و فیلمسازی هست، باید تو رشته سینما ادامه تحصیل بدین

  • اگر هدف ما کارگردانی تئاتر هست، آزمون عملی برای متفاوت خواهد بود یا خیر؟

ما کلا چه برای کارگردانی چه برای بازیگری یک ازمون عملی تو مقطع لیسانس داریم و آزمون عملی جداگانه ای برای کارگردانی وجود نداره، ولی اگر هدف اصلی شما کارگردانی هست و نمیخواین بازیگر بشین، بهتره که تو همون اول مصاحبه به داورا اعلام کنین که هدف اصلی من کارگردانی هست برای همین تو این آزمون عملی شرکت کردم

  • داشتن رزومه تئاتری و هنری تو آزمون عملی چقدر تاثیر گذاره؟

خب ما بالاخره یهتره که یه رزومه ای برای خودمون داشته باشیم و اونو همراه خودمون ببریم سر جلسه مصاحبه. این روزمه میتونه حتی نوشتن چند تا متن ادبی کوتاه یا یک شعر یا حتی گرفتن چند تا عکس هنری باشه یا اگر قبلا اجرایی روی صحنه داشتین، بهتره که پوستر اون اجرا ها رو آماده بکنید و همراه خودتون ببرید. ولی بچه ها یکی از مهم ترین نکته هایی که باید همیشه در نظر بگیرین، اینه که داور ها اصلا انتظار اینو ندارن که اونجا با یک بازیگر تئاتر یا یک هنرمند رو به رو بشن.

مهم ترین مولفه برای داورا، انگیزه و شور و شوق عمیقی هست که باید در شما حس بکنن. اونا اگز این انگیزه رو در شما حس بکنن و به این نتیجه برسن که پتانسیل یادگیری و پیشرفت تو این زمینه رو دارین، شک نکنید که نمره خوبی به شما خواهند داد.

  • آیا رشته بازیگری به غیر از دانشگاه تهران و دانشگاه هنر، در دانشگاه دیگه کشور وجود داره یا نه؟

اگر بخوایم دانشکاه های سراسری رو بررسی بکنیم، رشته بازیگری به غیر از دانشگاه هنر تهران و دانشگاه تهران، تو دانشگاه زابل و دانشگاه کرمان هم ارائه میشن که هر ساله هر کدوم حدود ۱۵ تا ۲۰ دانشجو می پذیرن. به غیر از این ۴ تا دانشگاه سراسری که گفتیم، شما می تونید رشته بازیگری رو تو برخی دانشگاه های آزاد، دانشگاه علمی کاربردی تهران و برخی دانشگاه های غیرانتفاعی به صورت بدون کنکور و با شرط معدل انتخاب بکنید و ادامه تحصیل بدین.

به عنوان مثال دانشگاه آزاد تهران واحد مرکز و دانشکاه آزاد تهران واحد غرب، رشته بازیگری رو تو مقطع کارشناسی برای دانشجو ها ارائه میدن. دانشگاه غیرانتفاعی سوره هم رشته بازیگری رو در مقطع کارشناسی از امسال ارائه میده و مثل دانشگاه هنر و دانشگاه تهران، نیاز به آزمون عملی و رتبه خوب داره

  • آیا برای ادامه تحصیل رشته بازیگری در دانشکاه های آزاد و غیرانتفاعی، باید آزمون عملی رو شرکت بکنیم یا نه؟

خیر. برای اینکه شما بازیگری رو تو دانشگاه های آزاد و غیر انتفاعی ادامه بدین، نیازی به شرکت در آزمون عملی ندارین و صرفا شرط معدل کافیه براتون

  • رشته بازیگری تو دانشگاه هنر و دانشگاه تهران چه تفاوتی باهم دارن؟

به صورت تئوری این دو دانشگاه هیچ تفاوتی باهم دیگه ندارن. یعنی همه واحد هایی رو که به صورت عملی و نظری شما باید تو دانشگاه تهران پاس کنید، تو دانشگاه هنر هم قراره همین واحد ها رو بگذرونید و پاس کنید.

میشه گفت تنها تفاوت این دو دانشگاه رو باید در فضای اطرافشون حس کرد، یعنی شما وقتی تو دانشگاه هنر بازیگری می خونید، تو یک فضایی قرار می گیرین که مربوط به دانشجو های هنر هست و ارتباطات هنری قوی تری رو میتونین شکل بدین و با افرادی در ارتباط باشین که همه شون دغدغه های هنری مختلفی دارن حتی خود فضای فیزیکی دانشگاه هم خیلی هنریه. شما قراره تو یه عمارتی باشین که از زمان قاجار به جا مونده و یکی از زیباترین عمارت های شهر تهرانه. پیشنهاد میکنم پردیس باغ ملی رو تو گوگل سرچ بکنین و عکساشو ببینین.

از اون طرف وقتی شما تو دانشگاه تهران تحصیل بکنید، با مجموعه خیلی بزرگ تری از دانشجو ها مواجه میشین که تو رشته های مختلف دارن تحصیل میکنن. این دامنه وسیع ارتباطات این امکان رو به شما میده که بتونید با دانشجو های مختلف و از رشته های مختلف آشنا بشین و دغدغه ها و اهداف اونا رو هم بشناسین و از جنبه های مختلفی به زندگی تو دوران دانشجویی و آینده نگاه بکنین.

ولی این نکته رو یادتون باشه که دانشگاه هنر و تهران تو این رشته، فقط یک سری تفاوت های جزئی باهم دیگه دارم. اصل کار اینه که شما خودتون فعالیت بکنید و تلاش بکنید برای پیشرفت و یادگیری بیشتر. حالا دانشگاه تهران باشه یا دانشگاه هنر آنچنان فرقی برای شما نخواهد داشت

  • بازیگری در شهرهای به غیر از تهران چه تفاوتی با بازیگری تو خود تهران داره؟

یکی از تفاوت های اصلی بازیگری تو تهران، دامنه ارتباطات خیلی زیاد شما هستش که قراره باهاشون آشنا بشین و فعالیت بکنین. این گستردگی ارتباطات و موقعیت های پیش رو، قطعا تو هیچ شهر دیگه ای مثل تهران وجود نداره.

  1. تعداد سالن های زیاد
  2. گروه های مختلف هنری
  3. جشنواره های معتبر
  4. تشکل های دانشجویی زیاد
  5. و…..

همه اینا باعث میشه که تهران به قطب اصلی بازیگری و تئاتر ایران تبدیل بشه. البته که نباید قدرت تئاتری شهر هایی مثل تبریز و رشت و اصفهان و شیراز رو دست کم گرفت

  • آیا برای اینکه ما بازیگر بشیم، لزوما باید تو کنکور هنر شرکت بکنیم یا نه؟

نه قطعا اینجوری نیست… اصلی ترین نکته اینه که هیچ راه مشخص و از پیش تعیین شده ای برای بازیگری وجود نداره. این قانون میشه گفت در همه دنیا ثابته تقریبا.

  1. شرکت تو آموزشگاه های هنری مختلف
  2. شرکت تو فراخوان ها و تست های بازیگری
  3. پیدا کردن لینک های مختلف که شما رو به کارگردان ها و تهیه کننده های سینما و تئاتر وصل بکنه
  4. و…..

همه اینا جزو مواردی هستن که میتونن به عنوان مسیری برای بازیگر شدن در نظر گرفته بشن. ولی ما با تحصیل این رشته تو دانشگاه، قراره که سواد آکادمیک این رشته رو یا بگیریم. این توصیه ای هست که همه بزرگان تئاتر ایران به علاقه مندان به بازیگری میکنن. امکان آموزش بازیگری به صورت علمی و آکادمیک، مشخصه ای هست که تو دانشگاه بهترین میتونید پیداش بکنید.

شاید بهتر باشه که تو این زمینه بخوام خودم رو مثال بزنم. من دانشجوی انصرافی رشته مهندسی مکانیک بودم و از شهر تبریز، حتی موقع دانشجویی هم تو شهر خودم تئاتر کار می کردم و دنبال تجربه اتفاقات جدید تر بودم.
ولی تصمیم گرفتم این علاقه خودم رو به صورت اکادمیک و علمی دنبال بکنم و در تهران به دنبال آشنایی با افراد هنری بیشتری باشم؛ به خاطر همین تصمیم گرفتم تو کنکور هنر شرکت کنم.

برای قبول شدن تو رشته بازیگری دانشگاه هنر و دانشگاه تهران چه رتبه ای باید کسب کنیم تو کنکور؟

اگر بخوایم با توجه به تاثیر آزمون عملی تو سال های قبل صحبت بکنیم، برای قبولی تو این رشته اونم تو دانشگاه هنر و دانشگاه تهران ، باید به فکر رتبه های حدودا زیر ۷۰ و ۶۰ منطقه باشید. و اگر منطقه ۱ باشین باید رتبه های حدودا زیر ۵۰ رو در نظر بگیرید. به همه این موارد، کسب یک نمره خوب در آزمون عملی رو هم اضافه بکنید.

ولی امسال داستان متفاوت خواهد بود. چون تاثیر آزمون عملی خیلی بیشتر از سال های قبل شده و اگر شما بتونین یه نمره خیلی خوب تو آزمون عملی به دست بیارین، احتمالا با رتبه های بالاتری مثل رتبه ۱۰۰ و ۲۰۰ هم بتونین قبول شین. ولی در کل این نکته یادتون باشه که تحت هر شرایطی، برای قبولی در رشته بازیگری شما باید به فکر کسب بهترین رتبه در کنکور باشین

اشتراک در
اطلاع از
guest
9 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سپیده
سپیده
1 سال قبل

سلام من میخوام بازیگر بشم حتما باید دانشگاه برم یا راه دیگه ای هست؟

الیار مسلمی
الیار مسلمی
1 سال قبل
پاسخ به  سپیده

سلام تو مقاله ذکر شده

الیار مسلمی
الیار مسلمی
1 سال قبل
پاسخ به  سپیده

سلام دوست عزیز.
اگر میخوای این مسیر رو به صورت آکادمیک بری جلو بله دانشکاه گزینه مناسبی هست

نگار
نگار
1 سال قبل
پاسخ به  سپیده

سلام وقتتون بخیر من دهم هستم و رشته گرافیک هستم میخام کتاب های بازیگری که برا کنکور باید بخونیم بگیرم .چه کتاب های هستن

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس
1 سال قبل
پاسخ به  سپیده

و

mw
mw
1 سال قبل

خیلی عالی بود ممنونم جامع و کامللللل 👌🏻😃

Sajad
Sajad
1 سال قبل

سلام خسته نباشید میخواستم بدونم اگه بخوام بازیگری دانشگاه سوره بخونم از انسانی بدون کنکور هنر میتونم این کار رو بکنم؟

حنا
حنا
1 سال قبل

ببخشید دانشگاه تهران قسمت هنرش دانشگاه هنره؟

زهره
زهره
6 ماه قبل

سلام وقت بخیر آیا رشته بازیگری در مقطع دکتری ارائه میشود