رشته های کنکور, وبلاگ

رشته هنر صناعی

رشته هنر صناعی

رشته هنرهای صناعی از زیر مجموعه‌های رشته هنرهای تجسمی است. در این هنر، افراد با تمدن فرهنگ و آداب و رسوم مختلف کشور‌ها و در دیگر فرهنگ‌های رایج در جهان آشنا می‌شوند. در واقع هدف از شکل‌گیری این رشته، ترویج فرهنگ معنوی و ملی جوامع مختلف بشری است. در این رشته در دانشگاه با چه چیزی دانشجو می‌تواند روبه‌رو شود؟

در رشته هنرهای صناعی افراد با هنرهای سنتی ایران و دیگر صنایع ظریفه آشنا می‌شوند و ریشه و سنت‌های کشور را حفظ می‌کنند.

همچنین این رشته تا مقطع کارشناسی ارشد اقدام به پذیرش دانشجو می نماید. بهتر است بدانید نحوه پذیرش در رشته هنرهای صناعی هم بصورت با آزمون(کنکور هنر) و هم بدون آزمون(رشته های بدون کنکور هنر) بوده است.

هنر صناعی چیست؟

در معرفی رشته هنرهای صناعی باید به این موضوع هم اشاره کرد که این رشته، دامنه‌ی بسیار گسترده‌ای دارد و کارشناسان این رشته در گرایش انتخابی خود فعالیت می‌کنند. انتخاب گرایش بعد از ورود به دانشگاه انجام می‌شود و دانشجویان می‌توانند در گرایش مورد نظر خود تحصیل کنند.

هنرهایی است که همراه با صنعت پیش رفته و گاهی جنبه صنعتی آن در جهت تولید و تکثیر زمانی وجه هنری آن اهمیت یافته است.

افرادی که علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره فرهنگ و تمدن، اعتقادات و آداب و رسوم مردم روزگاران گذشته هستند میتوانند در این رشته هنری تحصیل کنند. دروس رشته هنرهای صناعی شامل مبانی نظری و علمی است که دانشجویان را در همه زمینه های لازم برای کسب مهارت در این رشته تعلیم می دهد.

گرایش‌های رشته هنر صناعی

گرایش های رشته هنرهای صناعی را به شما معرفی می کنیم:

  • گرایش فلز

خلق طرح های زیبای هنری بر روی فلز همانند قلم زنی، ملیله کاری و میناکاری در این گرایش آموزش داده می شود.

  • گرایش آبگینه

این گرایش شامل هنرهای مربوط به آینه کاری، معرق شیشه، تراش شیشه، نقاشی پشت شیشه و… است. انجام هر کار هنری روی شیشه را آبگینه میگویند.

  • گرایش خاتم و گره چینی

یکی از بارزترین و با ارزش ترین مشخصه های هنر های دستی ایران، هنر خاتم سازی است. این رشته در میان رشته هنرهای صناعی دارای ارزش و سابقه بسیار بالایی است. به خلق ترکیبات چند ضلعی منظم با اضلاع متفاوت، که از مواد اولیه متفاوت و در رنگ‌های مختلف ساخته می شوند و در نهایت تبدیل به یک طرح زیبا می شوند خاتم سازی می گویند.
گره چینی یعنی اینکه با استفاده از کنار هم قرار دادن کاشی ها، آجرها و دیگر مواد و متریال مختلف، نقش های هندسی تزییناتی بسیار زیبا، اغلب برای ساختمان ها و دکوراسیون درست می کنند. این گرایش در واقع از شاخه های هنر معماری محسوب می شود و همچنین یکی از زیرشاخه های صنایع چوبی نیز به شمار می‌رود.

  • گرایش سفال

این گرایش رشته هنرهای صناعی دوستداران زیادی دارد.. سفالگری یعنی ساختن ظروف مختلف با استفاده از گل. می‌شود گفت این نوع صنعت از اولین و بارزترین اختراعات انسان‌هاست و یک صنعت کاربردی در زمانهای قدیم بوده است. سفالگری در ایران نیز صنعت درخشان و قدیمی به شمار می رود. زیرا کشور ما به خاطر موقعیت جغرافیایی خاص خود، در محل تقاطع بیشتر تمدن های قدیم بوده است. بنابراین همیشه با صنعت سفالگری سر و کار داشته است.

  • گرایش کاشی

گرایش کاشی رشته هنرهای صناعی دارای انواع مختلفی از جمله کاشی معرق، مشبک، گره، معقلی و کاشی خشتی است. از کاشی ها عمدتا برای تزیین ساختمانها استفاده می شود و در کشور ایران از دیرباز وجود داشته است. گرایش کاشی به عنوان یک هنر، در دوره اسلامی از شکوفایی و خلاقیت های زیادی برخوردار شده است.

  • گرایش نساجی سنتی

یکی از گرایش های رشته هنرهای صناعی نساجی سنتی است. نساجی سنتی یک هنر پر رونق و کاربردی برای مردم اعصار گذشته و خصوصا کشور ما بوده است. این حرفه علاوه بر تامین نیاز اولیه انسان به لباس و پوشاک، رشد خلاقیت صنعتگران و امکان نشان دادن استعداد های مختلف شان در این هنر را فراهم می کند. در حدود هشت هزار سال قبل از میلاد مسیح، آثار ریسندگی و بافندگی در کشور ایران کشف شده است. اصل و اساس نساجی دستی در ایران ترکیب دو نخ تار و پود باهم است. که هنگامی که به اشکال گوناگون در کنار هم قرار بگیرند در بافت آنها تنوع ایجاد می شود و باعث بروز زیباترین طرح ها می شود. در این هنر از انواع نخ ها استفاده می شود. مانند نخ پشمی، ابریشمی، الیاف کتان، پنبه ای، فلزی یا الیاف مصنوعی. زیر شاخه های متفاوت نساجی سنتی شامل ابریشم بافی، زری بافی، ترمه بافی، جاجیم بافی و… است.

توانایی‌های لازم برای تحصیل در رشته هنر صناعی

نیاز به داشتن ذوق و خلاقیت هنری، علاقه مندی به تاریخ و تمدن گذشته و علاقه به آشنایی با آداب و رسوم مردم و قومیت های مختلف در زمان های گذشته، و آشنایی با اعتقادات و هنر مردم دنیای پیشین دارید.

بازار کار و آینده شغلی رشته هنرهای صناعی

فارغ التحصیلان انواع گرایش های رشته هنرهای صناعی، می‌توانند در سازمان های دولتی استخدام شوند و از درآمد خوبی برخوردار می شوند. ولی نمی توان درباره میزان درآمد کسانی که در بازار آزاد و یا در کارهای پژوهشی فعالیت می‌کنند رقم قطعی بیان کرد و بستگی به مقدار فعالیتشان دارد.

دانشگاه رشته هنر‌ها صناعی

دانشگاه مازندران، بابلسر(محل تحصیل دانشکده میراث فرهنگی وصنایع دستی وگردشگری نوشهر) ۵۰ نفر زن و مرد را از طریق آزمون سراسری هنر پذیرش دارند.

هچنین بدون آزمون در دانشگاه‌های پیام نور تهران، اصفهان، یزد، همدان، مازندران و تبریز می‌توان ثبت‌نام نمود و تحصیل کرد.

در این مقاله از آموزشگاه کنکور هنریون تلاش کردیم که به صورت کامل هنر صناعی را معرفی کنیم تا راهنمایی باشد برای انتخاب رشته بهتر شما؛ برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله رشته های کنکور هنر مراجعه کنید.

چگونه با تیم هنریون مشاوره بگیریم؟

کافیه تو دایرکت هنریون یا تلگرام پی ام بدید و شرایط مشاوره کنکور هنر و ثبت نام در کلاس های کنکور هنر رو بپرسید. اگر هم به اطلاعات بیشتری نیاز دارید میتونید با شماره 09923083794 تماس بگیرید.(صرفا برای کسب اطلاعات بیشتر تماس گرفته شود).

برای ثبت نام به آیدی تلگرام هنریون به نشانی honarioonf@ یا به پیج اینستاگرام هنریون به آدرس honarioon.group دایرکت بدید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها