رشته های کنکور

رشته عکاسی

رشته عکاسی

عکاس خالق ثبت لحظات مختلف زندگی پیرامون ما است.

عکس دریچه ایی به سمت جهانی است در انتظار ثبت شدن و دوربین عکاسی نیز میخواهد دنیا را به دقیق ترین شکل ممکن بازتاب دهد؛ نقاشان دوره رنسانس مثل داوینچی ، دلاپورتا و … تصاویر دقیقی از دنیای بیرون قبل از اختراع عکاسی با استفاده از اتاق تاریک ثبت کرده اند .
اولین شخصی که تصویری از طریق عکاسی ثبت کرد نیسفورنیئپس فرانسوی در سال ۱۸۲۶ بود که پس از ۸ ساعت نوردهی ثبت کرد پس از او افرادی مثل داگر ، تالبوت و … با اختراعات خود عکاسی به شیوه امروزی را به وجود آوردند.

آشنایی با رشته عکاسی

عکاسی یکی از رشته های زیرشاخه ی کنکور هنر است ، خیلی ها معتقدند که رشته ی عکاسی را با دوره های مختلف میتوان یاد گرفت و نیازمند تحصیلات آکادمیک نیست، اما در دانشگاه شما هنر عکاسی را یاد میگیرید همچنین شاخه های مختلف رشته ی عکاسی را پشت سر میگذارید و با دید درست در شاخه ایی از عکاسی که علاقه و مهارت دارید فعالیت میکنید.
در واقع هنر عکاسی فقط فشار دادن دکمه و گرفتن عکس نیست ، عکس هایی که هنرمندان این رشته ثبت میکنند گاهی نیازمنده ساعت ها تفکر و تحلیل است و میتوان عکاسی را به عنوان وسیله بیان هنری به کار گرفت.

انتخاب رشته‌ی عکاسی

عکس حاصل ترکیب نور و ماده حساس به نور است که هنرمند به آن معنا میبخشد و میتواند با گرفتن عکس های هنری مارا به تفکر وا دارد؛ علاقه مندان به رشته ی عکاسی میتوانند با شرکت در کنکور هنر و کسب رتبه ی لازم در کنکور تئوری پس از آن نمره بالا در کنکور عملی با ضریب ۱۲ این رشته را در دانشگاه مورد نظر انتخاب کنند.

شاخه های مختلف رشته ی عکاسی

علاقمندان به رشته عکاسی میتوانند در شاخه های مختلف این رشته فعالیت کنند؛ تحصیلات آکادمیک از این نظر قابل توجه است که شما تمام شاخه های گوناگون رشته ی عکاسی را فرا میگیرید و میتوانید در حوزه های مختلف فعالیت کنید. رشته عکاسی شامل موارد زیر است:
عکاسی چهره (پرتره)، عکاسی معماری، مد و تبلیغات، عکاسی سینما و تئاتر، عکاسی نجومی، عکاسی مستند (اجتماعی، طبیعت، حیات وحش، خبری-مطبوعاتی، علمی، صنعتی، عمرانی) عکاسی هنری که متنوع ترین شکل عکاسی است.

توانایی های لازم برای ورود به رشته عکاسی

یک عکاس خوب نیازمند دید هنری و خلاق است، همچنین به واسطه ی برخورد زیاد عکاس با مشتری، کارفرما و … باید از روحیه بالای اجتماعی برخوردار باشد و با همه بتواند درست رفتار کند، یک عکاس نیازمنده مهارت در استفاده از نرم افزارهایی مثل فتوشاپ، افترافکت و … است تا بتواند عکس هایی که میگیرد را ادیت کند. یک عکاس خوب باید مبانی هنرهای تجسمی را مثل رنگ، نور، زاویه دیدهای مختلف، نقطه، خط، بافت و … کامل بشناسد.

آزمون عملی رشته عکاسی

چند روز بعد از کنکور تئوری باید برای ثبت نام کنکور عملی اقدام کنید، در روز آزمون فضایی در اختیار شما قرار داده میشود که باید از همانجا شروع به عکاسی کنید، داشتن دوربین عکاسی اجبار نیست و با گوشی همراه هم میتوانید عکاسی کنید، بعد از گرفتن ۴ تا ۵ شات مورد نظر، به چندتا سوال در رابطه با عکاسی پاسخ میدهید، آنچه که برای تصحیح کنندگان اهمیت دارد این است که شما تمام خلاقیت خود را پیاده کنید و از زوایای دید خوب لحظه های خاص را پیدا کنید و عکس موردنظر را بگیرید.

رتبه لازم برای ورود به دانشگاه

تحصیل در دانشگاه های خوب کشور همیشه نیازمند رتبه ی پایین است که کنکور هنر هم از این قائده مستثنی نیست؛ به دلیل ظرفیت های پایین در بیشتر رشته های هنری در دانشگاه های مختلف و به دلیل اینکه بیشتر رشته های کنکور هنر دو بخش تئوری و عملی را دارا است، شما باید هم در کنکور تئوری رتبه ی مناسب و هم در کنکور عملی نمره ی لازم را کسب کنید تا در دانشگاه های خوب کشور مثل دانشگاه هنر ، دانشگاه تهران و … مشغول به تحصیل بشوید.

تعداد دانشگاه و وضعیت ظرفیت پذیرش دانشگاه ها در رشته عکاسی

طبق دفترچه منتشر شده از سوی سازمان سنجش در کنکور ۱۴۰۲ تعداد دانشگاه و همچنین ظرفیت دانشگاه ها به صورت زیر است:

  • دانشگاه تهران: ۱۴ نفر
  • دانشگاه هنر تهران: ۲۰ نفر
  • دانشگاه هنر اصفهان: ۱۴ نفر روزانه ، ۱ نفر نوبت دوم
  • دانشگاه نیشابور: ۱۲ نفر روزانه ، ۵ نفر نوبت دوم
  • دانشگاه سمنان: ۲۵ نفر روزانه ، ۵ نفر نوبت دوم
  • دانشگاه هنر شیراز: ۲۰ نفر
  • دانشگاه های غیرانتفاعی مثل سوره (۶۰ نفر)، پارس(۶۰ نفر)پذیرش دارد.

دروس دوره دانشگاهی رشته عکاسی

  • دروس پایه

مبانی هنرهای تجسمی، کارگاه عکاسی پایه، کارگاه عکاسی رنگی، کارگاه طراحی پایه، هنر و تمدن اسلامی، هندسه مناظر و مرایا، آشنایی با هنرهای سنتی ایران، آشنایی با هنر در تاریخ، آشنایی با رشته های هنری

  • دروس اصلی

شیمی عمومی و شیمی عکاسی، فیزیک و ابزارشناسی، آشنایی با فیلم برداری، تاریخچه عکاسی، نورپردازی، تجزیه و تحلیل و نقد عکس، فنون عرضه و نمایش عکس، فنون بازسازی عکس، کارگاه تخصصی عکاسی

  • دروس تخصصی

کارگاه عکاسی، طرح و رساله نهایی

بازارکار رشته ی عکاسی در ایران

بازارکار رشته ی عکاسی نه خیلی خوب است و نه خیلی بد ، اما به نسبت برخی از رشته های کنکور هنر وضعیت تقریبا خوبی را در بازارکار دارد. دانشجویان در این رشته میتوانند حین تحصیل در دانشگاه مشغول عکاسی بشوند و کسب درآمد کنند ، همچنین افراد میتوانند در سازمان های خبری و تبلیغاتی، آموزش در آموزشگاه ها و دانشگاه ها، آتلیه های خصوصی، عکاسی پرتره (چهره) ،عکاسی از مجالس ،عکاسی تجاری و … فعالیت کنند. همچنین شما میتوانید به صورت جداگانه با افزایش مهارت خود در این رشته با افزایش مشتری های خود از آنها عکاسی کنید و وارد بازارکار شوید.

درآمد و حقوق رشته عکاسی در ایران

میزان درآمد و حقوق در همه ی رشته های کنکور هنر به مهارت و فعالیت های شما بستگی دارد، اما با توجه به گسترده بودن شغل های رشته ی عکاسی شما میتوانید در شاخه های مختلف مشغول کار شوید و با افزایش میزان تجربه ، مهارت و تمرین های متعدد روز به روز درآمد خود را افزایش دهید اما خوب است بدانید که زمانی که وارد رشته های هنر میشوید خیلی نمیتوان درباره ی بازارکار و درآمد به درستی صحبت کرد و تصمیم گرفت ، همه چیز بستگی به خود شما دارد.

عکاسی یکی از مواهبی است که نور به ما هدیه داده است، این رشته پی آمد پدیده ای است که بیش از دوهزارسال پیش دیده شده است، علاقه مندان به رشته ی عکاسی میتوانند از طریق دانشگاه و تحصیلات آکادمیک به طور جدی وارد حرفه ی عکاسی بشوند و فعالیت کنند، هدف از ارائه این مقاله این است که شما با دید باز و درست تری رشته ی مورد نظر خود را انتخاب کنید.

در این مقاله از آموزشگاه کنکور هنریون تلاش کردیم که به صورت کامل رشته عکاسی را معرفی کنیم تا راهنمایی باشد برای انتخاب رشته بهتر شما؛ برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله رشته های کنکور هنر مراجعه کنید.

چگونه با تیم هنریون مشاوره بگیریم؟

کافیه تو دایرکت هنریون یا تلگرام پی ام بدید و شرایط مشاوره کنکور هنر و ثبت نام در کلاس های کنکور هنر رو بپرسید. اگر هم به اطلاعات بیشتر نیاز دارید میتونید با شماره 09923083794 تماس بگیرید.(صرفا برای کسب اطلاعات بیشتر تماس گرفته شود)

 برای ثبت نام به آیدی تلگرام هنریون به نشانی honarioonf@ یا به پیج اینستاگرام هنریون به آدرس honarioon.group دایرکت بدید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها