رشته های کنکور

رشته آهنگسازی

رشته آهنگسازی

موسیقی واسطه بین زندگی معنوی و جسمانی است(لودویگ فان بتهوون).

موسیقی هنر اول جهانیان است ، فرهنگ و روحیات یک ملت در رقص ها و موسیقی هایشان دریافت میشود، مثلا در ایران اکثریت مردم به موسیقی های سنتی و نواحی علاقمند هستند و با گوش دادن به آنها به وجد می آیند؛ در همه ی لحظات عمر یک انسان موسیقی همراه او میشود و ممکن است که حال روحی مارا خوب کند.

آشنایی با رشته آهنگسازی

آهنگسازی یکی از رشته های زیرمجموعه کنکور هنر است، داوطلبان کنکور باید ضمن شرکت در کنکور تئوری برای کنکور عملی که به تازگی خیلی مهم تر هم شده است آماده کنند.

رشته های مربوط به موسیقی از سخت ترین رشته های کنکور هنر هستند که لازم است شما زمان زیادی را برای قبولی در دانشگاه صرف کنید؛ تمام موسیقی هایی که ما میشنویم و روزانه گوش می دهیم نیازمند آهنگسازی است که به خوبی کار خود را انجام دهد و موسیقی را برای ما دلنواز کند.

در واقع آهنگسازان نویسنده هایی هستند که نت ها را برای اجرای خوانندگان، موسیقی متن فیلم و سریال ها، نوازندگان و … آماده میکنند.

توانایی های مورد نیاز برای رشته آهنگسازی

یک آهنگساز خوب نیازمند گوش خوبی برای شنیدن است. داشتن سلیقه، ذوق هنری و همچنین ایده های مختلف برای آهنگساز مهم است. آشنایی با تئوری موسیقی، دانش در شناخت ساز ها و نواختن سازهای مختلف و … از توانایی های لازم برای یک آهنگساز موفق است.

آزمون عملی رشته آهنگسازی

رشته های مربوط به موسیقی مثل آهنگسازی، نوازندگی موسیقی ایرانی و جهانی به دلیل تعداد متقاضی و کمبود دانشگاه ها در ارائه این رشته و همچنین سخت گیری داوران از دشوارترین آزمون های عملی را دارا هستند.
در سال های قبل و به خصوص از سال ۱۴۰۲ که با توجه به تغییرات کنکور آزمون عملی ضریب ۱۲ را کسب کرده است، لازم است که شما از ابتدا برای آزمون عملی موسیقی تمرین کنید، درواقع برای آزمون عملی این رشته نسبت به سایر رشته های کنکور هنر باید زمان بیشتری را صرف کنید.
آزمون عملی رشته ی آهنگسازی در دانشگاه تهران و در سه بخش برگزار میشود، ممکن است در دوروز جدا از شما آزمون بگیرند و یا کل آزمون را در یک روز بدهید.
بخش اول آهنگسازی مربوط به آزمون تشریحی + ۱۵ تا سوال سازشناسی است، بخش دوم یا همان بخش عملی شامل نوازندگی پیانو میشود ، قطعه ایی که ساخته اید و همینطور آهنگ انتخابی را با ساز پیانو برای داورها اجرا میکنید و مرحله ی آخر یا همان بخش سوم مربوط به سلفژ است .

رتبه ی لازم برای ورود به دانشگاه

با توجه به ظرفیت کم دانشگاه ها در رشته آهنگسازی، شما باید هم در کنکور تئوری رتبه ی پایین و هم در کنکور عملی نمره ی قابل قبول و بالایی را کسب کنید در سال های گذشته به خصوص امسال کنکور عملی موسیقی جزء آن دسته از کنکورهایی است که اهمیت بسیار بالایی دارد و داورهای آن سخت گیرتر هستند پس حتما هم در کنکور تئوری خود و هم در کنکور عملی زمان زیادی را مشغول مطالعه و تمرین باشید که بتوانید نمره ی قبولی را دریافت کنید.

میزان ظرفیت دانشگاه ها برای پذیرش رشته آهنگسازی

این رشته در کشور ما فقط در دو دانشگاه ارائه میشود ، یکی از دلایلی که رشته های موسیقی به نسبت رشته های دیگر سخت تر هستند همین تعداد کم دانشگاه و پذیرش آنها است؛ طبق دفترچه کنکور سراسری ۱۴۰۲ و منتشر شده از سمت سازمان سنجش دانشگاه های ارائه دهنده ی رشته آهنگسازی به شکل زیر است:

  • دانشگاه هنر تهران ( واحد کرج ): ۱۶ نفر
  • دانشگاه هنر اصفهان: ۲۰ نفر نوبت اول، ۲ نفر نوبت د‌وم

دروس دوره دانشگاه رشته آهنگسازی

  • دروس پایه

تحلیل مبانی نظری موسیقی، هارمونی ۱ و ۲، سرایش ۱ و ۲ و ۳ و ۴، مبانی فیزیک صوت، تربیت شنوایی ۱ و ۲، پیانوی عمومی ۱ و ۲ و ۳

  • دروس اصلی

پیانو ۴ و ۵ و ۶، موسیقی جهان ۱ و ۲، آشنایی با آهنگسازی قرن بیستم ، آواز حجمی ۱ و ۲، تاریخ موسیقی جهان، آشنایی با موسیقی ایران ۱ و ۲، پیوند شعر و موسیقی آوازی، کاربرد کامپیوتر در موسیقی، سازشناسی موسیقی ایرانی ، سازشناسی موسیقی جهان ۱ و ۲

  • دروس تخصصی

هارمونی ۳ و ۴، کنترابوان ۱ و ۲ و ۳ و ۴ و ۵، مقدماتی موسیقی، فرم موسیقی ۱ و ۲ و ۳، ارکستراسیون ۱ و ۲ و ۳ و ۴، آهنگسازی ۱ و ۲ و ۳ و ۴ و ۵، پارتی تور خوانی، آهنگسازی براساس موسیقی ایرانی ۱

وضعیت ادامه تحصیل در رشته آهنگسازی

رشته آهنگسازی در ایران فقط کارشناسی و کارشناسی ارشد را دربرمیگیرد اما علاقمندان به ادامه تحصیل در مقطع دکتری میتوانند با مهاجرت به کشورهایی که این رشته را پذیرش میکنند ادامه تحصیل دهند.

بازارکار، درآمد و حقوق رشته آهنگسازی

همینطور که میدانید رشته های هنر معمولا از نظر بازارکار دارای امنیت شغلی نیستند، موسیقی هم به شدت به میزان مهارت و حرفه ایی بودن شما بستگی دارد، هرچقدر که شما مهارت بیشتری داشته باشید راحت تر وارد بازار کار و کسب درآمد میشوید.
فارغ التحصیلان و حتی دانشجویان در این رشته میتوانند در آموزشگاه های مختلف مشغول فعالیت بشوند و با افزایش شاگردهای خودشان درآمد خوبی را رقم بزنند. یک آهنگساز خوب میتواند استودیوی ضبط خودش را داشته باشد و برای خواننده های مختلف، موسیقی متن فیلم ها، تئاترها آهنگسازی کند همچنین در مدارس موسیقی و دانشگاه ها مشغول فعالیت بشود.

بشر از ابتدای زندگی خود با موسیقی آشنایی داشته، یونان از ابتدا تئاتر خود را همراه با موسیقی پیش برده است و میتوان گفت این دو همیشه مکمل یکدیگر بوده اند؛ قدمت موسیقی بسیار کهنه است، مخصوصا ما ایرانی ها بخش وسیعی از زندگیمان را با موسیقی های زیبای نواحی مختلف پشت سرگذاشته ایم هدف از ارائه مقاله این بود که شما با دید بازتری بتوانید رشته ی مورد نظر را انتخاب کنید و موفق بشوید.

در این مقاله از آموزشگاه کنکور هنریون تلاش کردیم که به صورت کامل رشته آهنگسازی را معرفی کنیم تا راهنمایی باشد برای انتخاب رشته بهتر شما؛ برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله رشته های کنکور هنر مراجعه کنید.

چگونه با تیم هنریون مشاوره بگیریم؟

کافیه تو دایرکت هنریون یا تلگرام پی ام بدید و شرایط مشاوره کنکور هنر و ثبت نام در کلاس های کنکور هنر رو بپرسید. اگر هم به اطلاعات بیشتر نیاز دارید میتونید با شماره 09923083794 تماس بگیرید.(صرفا برای کسب اطلاعات بیشتر تماس گرفته شود)

 برای ثبت نام به آیدی تلگرام هنریون به نشانی honarioonf@ یا به پیج اینستاگرام هنریون به آدرس honarioon.group دایرکت بدید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها