رشته های کنکور

رشته طراحی پارچه

طراحی پارچه هنر خلاقیت و ایده های مختلف است؛ طراحی پارچه یک رشته مادر است که درباره نخ، تار و پود پارچه، طراحی پارچه و حتی یک دانشجوی طراحی پارچه میتواند طراحی لباس هم خودش انجام بدهد تمام چیزهایی که با الیاف، نخ، پارچه تولید شده باشند نیازمنده ایده و طراحی هستند که طراح پارچه اینکار را انجام میدهد این رشته در چندسال اخیر متقاضیان زیادی پیدا کرده است و تقریبا یک رشته رقابتی محسوب میشود.

مهارت های لازم برای ورود به رشته طراحی پارچه

هر رشته ایی دارای مهارت های خاص خودش است که طراحی پارچه هم از این قائده مستثنی نیست مهارت های لازم برای این رشته عبارتند از:

  1. خلاقیت و ذوق هنری
  2. توجه به جزئیات
  3. دانش مبانی هنرهای تجسمی، عناصر بصری (بافت، رنگ و … )
  4. مهارت ارتباط جمعی و کارگروهی

آزمون عملی رشته طراحی پارچه

آزمون عملی رشته نقاشی، گرافی ، طراحی لباس و طراحی پارچه یکسان هستند و از یک الگو پیروی میکنند در واقع قرار است داورها قدرت دست و طراحی شمارا بسنجند چندروز بعد از شرکت در آزمون تئوری کنکور هنر شما باید برای ثبت نام آزمون عملی اقدام کنید.

همینطور باید بدانید که طبق تغییرات کنکور آزمون عملی ضریب ۱۲ به خود گرفته تاثیر آن چندبرابر شده و نیازمند تمرین زیادی است در روز آزمون یک دفترچه به شما تحویل داده میشود و شما سه ساعت زمان دارید. که در یکی از صفحات موضوع ذکر شده و شما باید طبق همان موضوع شروع به نقاشی کشیدن کنید، بقیه ی صفحه های موجود زمان نشان دادن توانایی های خودتان است، شما باید در این صفحات اتود بزنید اما موضوع به دلخواه خودتان است از جمله مواردی که باید رعایت کنید مثل : ترکیب بندی درست، توصیف داستانی، پردازش کامل فیگورها، رعایت پرسپکتیو، زاویه دید مناسب، پلان بندی، رعایت آناتومی صحیح، تناسب کلی فیگورها و … است.

رتبه لازم برای ورود به دانشگاه

رتبه ی لازم برای هررشته مربوط به عوامل مختلف سالی که شما آزمون را شرکت میکنید دارد. تعداد شرکت کنندگان، متقاضی های رشته طراحی پارچه، منطقه، سهمیه های مختلف و ظرفیت پذیرش دانشگاه ها تاثیرگذار هستند. اما برای قبول شدن در دانشگاه هایی مثل هنر تهران ، الزهرا و دکتر شریعتی شما نیازمند کسب رتبه ی خوبی هستید، همچنین نمره بالا در آزمون عملی به قبولی شما کمک زیادی میکند.

انتخاب رشته طراحی پارچه

داوطلبان پس از شرکت در کنکور های تئوری و عملی منتظر رتبه و تراز خود میشوند سپس بعد از اعلام نتایج و مجاز شدن در دانشگاه های کشور میتوانند نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند حتما قبل از انتخاب درباره ی رشته مدنظر و دانشگاه های ارائه دهنده آن رشته خوب تحقیق کنید و از مشاور کمک بگیرید.

اما اگر به دنبال کاری هستید که خودتان صفر تا صد آن را انجام دهید و بین طراحی لباس و طراحی پارچه مردد هستید، انتخاب بهتر برای شما طراحی پارچه است، در طراحی لباس بخش خرید پارچه و انتخاب پارچه به عهده شما نیست و نمیتوانید خودتان آن را انجام دهید.

دانشگاه های دارای رشته طراحی پارچه در ایران

طبق دفترچه منتشر شده از سمت سازمان سنجش برای کنکور ۱۴۰۲ دانشگاه های دارای این رشته به شکل زیر هستند:

دانشگاه هنر تهران ، دانشگاه الزهرا ( ویژه دختران) ، آموزشکده فنی و حرفه ایی دکتر شریعتی ( ویژه دختران)، آموزشکده فنی و حرفه ایی دختران ارومیه ، آموزشکده فنی و حرفه ایی دختران کاشان ، دانشگاه بیرجند ، دانشگاه سمنان ، دانشکده علوم انسانی و هنر حضرت معصومه ( ویژه دختران ) ، آموزشکده فنی و حرفه ایی پسرانه رشت و دانشگاه غیرانتفاعی علم و فرهنگ تهران داوطلبان این رشته را پذیرش میکنند.

ظرفیت دانشگاه های ارائه دهنده رشته ی طراحی پارچه

ظرفیت دانشگاه ها هرساله تغییر میکند و طبق جدیدترین دفترچه منتشر شده از سمت سازمان سنجش برای کنکور ۱۴۰۲ وضعیت پذیرش دانشگاه ها به صورت زیر است:

  • دانشگاه هنر تهران: ۲۰ نفر
  • دانشگاه الزهرا تهران: ۱۰ نفر روزانه و ۵ نفر نوبت دوم
  • آموزشکده فنی و حرفه ایی دختران دکتر شریعتی: روزانه ۲۰ نفر نیم سال اول و ۲۰ نفر نیم سال دوم؛ نوبت دوم : ۱۰ نفر نیم سال اول و ۱۰ نفر نیم سال دوم
  • آموزشکده فنی و حرفه ایی دختران ارومیه: روزانه ۲۰ نفر نیم سال اول و ۲۰ نفر نیم سال دوم؛ نوبت دوم ۱۰ نفر نیم سال اول و ۱۰ نفر نیم سال دوم
  • آموزشکده فنی و حرفه ایی دختران کاشان: روزانه ۲۰ نفر نیم سال اول و ۲۰ نفر نیم سال دوم؛ نوبت دوم ۱۰ نفر نیم سال اول، ۱۰ نفر نیم سال دوم
  • دانشگاه بیرجند: ۲۵ نفر روزانه ، ۵ نفر نوبت دوم
  • دانشگاه سمنان: ۲۰ نفر روزانه ، ۵ نفر نوبت دوم
  • دانشکده علوم انسانی وهنر حضرت معصومه (ویژه دختران): ۲۰ نفر
  • آموزشکده فنی و حرفه ایی پسران رشت: روزانه ۲۰ نفر نیم سال اول و ۲۰ نفر نیم سال دوم؛ نوبت دوم: ۱۰ نفر نیم سال اول و ۱۰ نفر نیم سال دوم
  • دانشگاه غیرانتفاعی علم و فرهنگ تهران: ۶۰ نفر

دروس دوره دانشگاه طراحی پارچه

  • دروس پایه

طراحی یک و دو، مبانی هنرهای تجسمی یک و دو، آشنایی با هنرهای سنتی، آشنایی باهنر در تاریخ یک و دو، هنر و تمدن اسلامی یک و دو، آشنایی با هنرهای معاصر

  • دروس اصلی

تاریخ لباس، تاریخ پارچه و نساجی، طراحی پارچه با کامپیوتر یک و دو، جامعه شناسی هنر، رنگرزی با مواد طبیعی، تجزیه و تحلیل آثار هنری یک، رنگرزی با مواد مصنوعی، شناختالیاف و پارچه، روش تحقیق، طراحی لباس، بازاریابی و اقتصاد، طراحی پارچه یک، آشنایی با پارچه و لباس های سنتی، هندسه نقوش، عفاف و حجاب

  • دروس تخصصی

کارگاه چاپ سنتی، کارگاه چاپ سیلک، طراحی پارچه تخصصی یک و دو و سه، کارگاه چاپ سیلک اسکرین، کارگاه بافت، معماری داخلی، کارگاه بافت ( تار و پود )، زبان تخصصی، کارگاه بافت صنعتی، کارآموزی، مدیریت تولید، پروژه نهایی

  • دروس اختیاری

تجزیه و تحلیل آثار هنری دو، طراحی لباس دو، حجم سازی، عکاسی دو، خوشنویسی یک و دو، نماد شناسی، دوخت سنتی، بررسی آثار طراحان لباس

وضعیت ادامه تحصیل در رشته طراحی پارچه

این رشته هم مثل سایر رشته های تجسمی در ایران مقطع دکتری را شامل نمیشود و صرفا کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه های ایران پذیرش دارد اما دانشجویان میتوانند نسبت به مهاجرت برای ادامه تحصیل اقدام کنند و یا اگر قصد تحصیل در ایران را دارند رشته های دیگری را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند.

بازارکار رشته طراحی پارچه

فارغ التحصیلان رشته طراحی ‌پارچه شغل های مختلفی را میتوانند انجام دهند و در ایران بازارکار این رشته نسبتا وضع خوبی را دارد میتوانند تولید کننده باشند، در دکوراسیون های داخلی، در کارخانه های تولید مبل مشاور انتخاب پارچه باشند، در تولیدی های لباس مشغول به کار شوند، به عنوان دوزنده، طراح لباس و طراح پارچه … همچنین در سینما و تئاتر هم میتوانند مشغول به کار شوند و طراح پارچه و لباس ها باشند درواقع هرچقدر بیشتر مهارت کسب کنید و بتوانید ارتباط بگیرید دست شما برای انتخاب کار و شغل مورد نظر باز است.

درآمد و حقوق رشته طراحی پارچه

همیشه درآمد و حقوق مخصوصا در رشته های هنری به میزان مهارت شما بستگی دارد و از آنجا که شغل های مختلفی برای یک طراح پارچه وجود دارد شما هرچقدر بیشتر مهارت کسب کنید درآمد بهتری هم برای خود رقم میزنید مثلا شخصی که کارآفرین است و تولیدی خودش را دارد حقوق و درآمد بهتری نسبت به کسی دارد که در یک تولیدی مشغول به کار است درواقع رشته طراحی پارچه نسبت به سایر رشته های هنری از درآمد و حقوق خوبی برخوردار است.

شباهت و تفاوت های رشته طراحی پارچه با طراحی لباس

رشته طراحی پارچه با رشته طراحی لباس در چارت دروس دوره دانشگاهی بسیار شبیه به یکدیگر هستند، یک طراح پارچه میتواند طراح لباس هم باشد اما برعکس این موضوع شدنی نیست و از این نظر به یکدیگر تقریبا نزدیک اند اما تفاوت های اساسی هم بین این دو رشته وجود دارد.

مثلا شما در رشته طراحی لباس صفر تا صد کار را انجام نمیدهید و دست شما باز نیست و در بخش خرید پارچه و انتخاب پارچه باید به مرکز پارچه فروشی مراجعه کنید و اگر انتخاب دلخواه شما نباشد کاری از دستتان نمی آید اما در رشته طراحی پارچه، شما هم پارچه را خودتان طراحی میکنید و هم میتوانید طراح لباس باشید دیگر دست شما بسته نیست در رشته طراحی لباس تمرکز بیشتر بر روی آناتومی بدن برای لباس است و کلا طراحی لباس را انجام میدهند اما در طراحی پارچه دروس بیشتر درباره پارچه و چاپ و … هستند این دو رشته در بخش بازار کارهم باهم تفاوت دارند و اصلا بازارکار مشابهی ندارند.

قبل از انتخاب و تصمیم گیری همیشه بهترین مسیر تحقیق درباره ی موضوع مد نظر است و هدف از این مقاله کمک به افرادی است که قصد انتخاب رشته ی طراحی لباس را دارند درواقع اینکه ببینید دقیقا علاقه ی شما چه چیزی است و آن را پیدا کنید در آینده خیلی به دردتان میخورد اگر شما دوست دارید صفر تا صد کارهارا از طراحی تا تولید خودتان انجام دهید طراحی پارچه انتخاب مناسبی برای شما است.

در این مقاله از آموزشگاه کنکور هنریون تلاش کردیم که به صورت کامل رشته طراحی پارچه را معرفی کنیم تا راهنمایی باشد برای انتخاب رشته بهتر شما؛ برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله رشته های کنکور هنر مراجعه کنید.

چگونه با تیم هنریون مشاوره بگیریم؟

کافیه تو دایرکت هنریون یا تلگرام پی ام بدید و شرایط مشاوره کنکور هنر و ثبت نام در کلاس های کنکور هنر رو بپرسید. اگر هم به اطلاعات بیشتر نیاز دارید میتونید با شماره 09923083794 تماس بگیرید.(صرفا برای کسب اطلاعات بیشتر تماس گرفته شود)

 برای ثبت نام به آیدی تلگرام هنریون به نشانی honarioonf@ یا به پیج اینستاگرام هنریون به آدرس honarioon.group دایرکت بدید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها