رشته های کنکور

رشته مجسمه سازی

مجسمه سازی یعنی دمیدن روح هنر در جامدات؛ خلق سه بعدی آنچه در ذهن شما رخ میدهد و این یعنی تلاش و تمرین زیاد.

هنری مور: مجسمه ساز به فرم و شکل اشیا پیرامونش علاقه دارد یک شاعر به کلمات و یک موسیقیدان به اصوات … رشته مجسمه سازی خلقت با دستانِ هنرمند است یکی از زیرمجموعه های رشته های تجسمی مجسمه سازی است که هم آزمون تئوری و هم آزمون عملی برای شرکت در دانشگاه الزامی است دانشجویان در این رشته مهارت های لازم جهت تبدیل ایده ی ذهنی به مدل های سه بعدی را فرا میگیرند.

به طور کلی جدا از موضوع کلی این رشته که حجم دهی به اجسام متفاوت است، دروس دیگری نظیر نقاشی، عکاسی، ارتباط تصویری و کارگاه های متفاوت گذرانده می‌شود که اسامی برخی از آنها در زیر آمده است:

لیست
مبانی هنر های تجسمی کارگاه چاپ دستی هندسه آشنایی با موزه ها
آشنایی با هنر در تاریخ حجم سازی کارگاه نقاشی عمومی تجزیه و تحلییل نقد آثار هنری
رابطه مجسمه سازی با محیط کارگاه برنز ریزی کارگاه سرامیک کارگاه ارتباط تصویری

مهارت های لازم برای ورود به رشته مجسمه سازی

  1. سلامت جسمانی به ویژه در دست ها، دست مجسمه ساز مدام درحال فعالیت است و مهم ترین بخش کار یک هنرمند برخورداری از تمرین های مختلف برای تقویت دست هایش است.
  2. فکر خلاق و ایده های نو، هنرمند باید مدام ایده های خلاقانه را در ذهنش پرورش دهد.
  3. تحمل کار زیاد! مجسمه سازی یکی از رشته هایی است که بیشترین وقت را برای تمرین میخواهد و نیازمند تلاش شبانه روزی است.

نحوه ورود به این رشته چگونه است؟

مجسمه سازی مانند سایر رشته های کنکور هنر دارای آزمون عملی می باشد.در زیرگروه یک هنر قرار دارد. و شما پس از شرکت در آزمون تئوری با آمدن نتایج اولیه و تاییدیه مجاز شدن شما می توانید در آزمون عملی ثبت نام و شرکت کنید. ناگفته نماند که دانشجوی هنر چه در این رشته و چه سایر رشته ها موظف به داشتن خلاقیت و تلاش برای بهتر شدن آن می باشد زیرا هنر بر مبنای خلاقیت است.

رتبه ی لازم برای ورود به دانشگاه در رشته مجسمه سازی

پاسخ به این سوال هیچوقت دقیق نیست زیرا همه چیز بستگی به سال کنکور شما دارد و عواملی مختلفی که تاثیر میگذارد مثل ظرفیت دانشگاه ها ، منطقه ، آزمون عملی و … اما چیزی که روشن است این است که برای قبولی در دانشگاه های خوب باید رتبه و آزمون عملی خوبی را پشت سر گذاشته باشید و چون رشته مجسمه سازی در سه دانشگاه پذیرش میشود آن هم با ظرفیت پایین نیازمند تلاش زیادی است .

ظرفیت پذیرش دانشگاه ها در رشته مجسمه سازی

طبق دفترچه منتشر شده از سمت سازمان سنجش برای انتخاب رشته ۱۴۰۲ پذیرش در این رشته به شکل زیر است:

  • دانشگاه تهران ۱۴ نفر (با آزمون)
  • دانشگاه هنر تهران ۲۰ نفر (با آزمون)
  • دانشگاه نیشابور ۱۵ نفر (با آزمون)

آزمون عملی رشته مجسمه سازی

آزمون عملی رشته مجسمه سازی نسبتا سخت است و حتما نیازمند تمرین و تکرار زیادی برای روز آزمون هستید. در روز آزمون شما را به یک کلاس هدایت میکنند و شما اسم و شماره ردیف را وارد میکنید ، در مدت یکساعت و سی دقیقه به شما موضوع داده میشود و شما شروع به ساخت حجم میکنید طول زمانی که شما مشغول ساخت حجم هستید داورها بر کار شما نظارت دارند و با شما مصاحبه لازم را انجام میدهند در مرحله ی بعد شما باید زاویه تعیین کنید و در بهترین زاویه از حجم خود طراحی کنید (طبق تجربیات یکی از شرکت کنندگان ازمون عملی مجسمه سازی ۱۴۰۲).

دروس مربوط به رشته مجسمه سازی در دانشگاه

دروس پایه شامل: مبانی هنرهای تجسمی، طراحی پایه، کارگاه نقاشی عمومی، کارگاه مواد و روش های ساخت، کارگاه های چاپ های دستی، هندسه، تجزیه تحلیل و نقد آثار هنری ،آشنایی با هنرهای سنتی ، آشنایی با موزه ها ، آشنایی با هنر در تاریخ، هنر و تمدن اسلامی، تاریخ عمومی حجم سازی

دروس اصلی و تخصصی شامل: نقش برجسته ، فرم و فضا ، رابطه مجسمه سازی با محیط ، آشنایی با فنون قالبگیری ، آشنایی با طرح و ساخت سکه ، کارگاه مجسمه سازی عمومی ، کارگاه سرامیک ، کارگاه طراحی تخصصی ، کارگاه ارتباط تصویری ، کارگاه برنزریزی ، کارگاه مجسمه سازی تخصصی ، تجزیه و تحلیل نقد آثار مجسمه سازی ، طرح جامع مجسمه سازی ، عکاسی ، پروژه

دانشگاه های ارائه دهنده رشته مجسمه سازی

متاسفانه فقط سه دانشگاه در رشته مجسمه سازی پذیرش دارند:

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه هنر
  • دانشگاه نیشابور

وضعیت ادامه تحصیل در رشته مجسمه سازی در ایران

متاسفانه رشته مجسمه سازی فقط در مقطع کارشناسی در دانشگاه ها ارائه میشود و اگر شخصی قصد ادامه تحصیل در ایران را داشته باشد میتواند در رشته های مرتبط به مجسمه سازی ادامه تحصیل بدهد.

بازارکار در رشته مجسمه سازی

در این رشته بیشتر باید تدریس را فرا بگیرید تا بتوانید کلاس های مختلف برگزار کنید و از این طریق وارد بازار کار شوید همچنین اگر سرمایه داشته باشید میتوانید کارگاه مخصوص خودتان را راه بندازید. اما واقعیت این است که مثل بیشتر رشته های هنری مجسمه ام جایگاه شغلی مشخصی در کشور ما  ندارد.

حقوق و درآمد رشته مجسمه سازی

این سوال را درمورد رشته های هنری واقعا نمیتوان پاسخ داد ، اما اگر فارغ التحصیلان رشته مجسمه سازی مدام کار کنند یا کم تر کار کنند حقوق های متفاوتی از یکدیگر دریافت میکنند.

درواقع میزان تلاش و کار کردن شما تعیین کننده حقوق دریافتی شماست .

چگونه با تیم هنریون مشاوره بگیریم؟

کافیه تو دایرکت هنریون یا تلگرام پی ام بدید و شرایط مشاوره و ثبت نام رو بپرسید. اگر هم به اطلاعات بیشتر نیاز دارید میتونید با شماره 09923083794 تماس بگیرید.(صرفا برای کسب اطلاعات بیشتر تماس گرفته شود)

 برای ثبت نام به آیدی تلگرام هنریون به نشانی honarioonf@ یا به پیج اینستاگرام هنریون به آدرس honarioon.group دایرکت بدید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها