رشته های کنکور

رشته صنایع دستی

رشته صنایع دستی

از ابتدای بشریت انسان ها در تلاش برای ساخت محصولات خود بوده اند؛ ایران یکی از کشورهایی است که از همان ابتدا به سفال های زیبای خود معروف بوده است و از همان ابتدا از طریق این صنعت با کشورهای دیگر جهان در ارتباط بوده درواقع هنری که کامل فرهنگ هرقوم را برای ما روشن میسازد صنایع دستی است.

آشنایی با رشته صنایع دستی

رشته ی صنایع دستی به نسبت رشته های دیگر کنکور هنر کاربردی تر است و همیشه نشان دهنده فرهنگ و آداب رسوم نقاط مختلف کشور ما است. این رشته پر از تنوع و متریال های مختلف است که اگر شما دنبال تنوع هستید صنایع دستی انتخاب خوبی است.

صنایع دستی دارای کارگاه های مختلفی مثل چوب ، فلز بافت و رنگرزی و … است که دانشجویان بعد از ترم ۶ میتوانند به صورت تخصصی آنچه را که دوست دارند دنبال کنند و در همان حیطه مشغول به کار بشوند.

چرا رشته صنایع دستی؟

این رشته از دیگر رشته های تجسمی کاربردی تر است، افراد میتوانند تمام ایده و خلاقیت خود را در کارهایشان پیاده کنند. رشته ی جامع و سراسر تنوع و تجربه های مختلف است، در نهایت پس از فارغ التحصیلی و یا حتی در دوران دانشجویی خود میتوانید وارد بازارکارهای مختلف بشوید مواد یا متریال مختلف را میشناسید و با آنها کار میکنید.

توانایی های لازم برای ورود به این رشته

همیشه برای رشته های هنری ذهن خلاق و پر از ایده های مختلف یکی از فاکتورهای مهم است مخصوصا رشته ایی مثل صنایع دستی که پر از آپشن های مختلف برای کار کردن است و افرادی که ذهن خلاق داشته باشند موفقیت بیشتری کسب میکنند.

این رشته نیازمند ساعت کاری طولانی است برای همین افراد باید دارای توان بدنی خوبی باشند این افراد مدام باید کار کنند پس سلامت دست و چشم هم یکی از مهم ترین مسئله هاست.

آزمون عملی رشته صنایع دستی

رشته صنایع دستی جزء آن دسته از رشته های کنکور هنر است که برای آن آزمون عملی برگزار نمیشود و صرفا شما خودتان را باید برای آزمون تئوری آماده کنید تا ضمن کسب رتبه ی خوب در دانشگاه های تاپ کشور مشغول تحصیل بشوید.

رتبه ی لازم برای ورود به دانشگاه

رشته صنایع دستی تقریبا در دانشگاه هایی زیادی تدریس میشود، درواقع همه چیز به شما بستگی دارد که هدفتان کدام دانشگاه باشد. اما برای دانشگاهی مثل دانشگاه هنر تهران شما نیازمند رتبه ی بهتری هستید معمولا افرادی که به رشته های دیگر علاقه دارند  ، اما به هردلیلی موفق به شرکت در آزمون عملی نشده اند یا رتبه ی کمتری کسب کرده اند هم در دفترچه انتخاب رشته صنایع دستی را هم انتخاب میکنند و ممکن است همین باعث رغابت بیشتر بشود.

ظرفیت دانشگاه های دارای رشته صنایع دستی

طبق دفترچه کنکور ۱۴۰۲ و منتشر شده از سمت سازمان سنجش وضعیت پذیرش دانشگاه ها به شکل زیر است:

  • دانشگاه محقق اردبیلی: ۲۰ نفر روزانه ، ۵ نفر نوبت دوم
  • دانشگاه کاشان: ۱۳ نفر روزانه ، ۵ نفرنوبت د‌وم
  • دانشگاه هنراصفهان: ۳۳ نفر روزانه ، ۲ نفر نوبت دوم
  • دانشگاه الزهرا (ویژه دختر): ۱۰ نفر روزانه ، ۵ نفر نوبت دوم
  • دانشگاه هنر تهران: ۳۰ نفر روزانه
  • دانشگاه شهرکرد: ۲۰ نفر روزانه ، ۵ نفر نوبت دوم
  • دانشگاه بیرجند: ۳۰ نفر روزانه ، ۱۰ نفر نوبت دوم
  • دانشگاه نیشابور: ۱۶ نفر روزانه ، ۴ نفر نوبت دوم
  • دانشگاه بجنورد: ۲۵ نفر روزانه ، ۵ نفر نوبت دوم
  • دانشگاه سمنان: ۲۵ نفر روزانه ، ۵ نفر نوبت د‌وم
  • دانشگاه سیستان و بلوچستان (زاهدان): ۳۰ نفر روزانه
  • دانشگاه شیراز: ۱۵ نفر روزانه ، ۵ نفر روزانه
  • دانشگاه کردستان: ۳۰ نفر روزانه
  • دانشگاه مازندران ( بابلسر): ۱۵ نفر روزانه ، ۱۰ نفر نوبت دوم
  • دانشگاه اراک: ۳۵ نفر روزانه
  • دانشگاه هرمزگان (بندرعباس): ۲۴ نفر روزانه ، ۴ نفر نوبت دوم طبق دفترچه کنکور هنر ۱۴۰۲ ، سازمان سنجش بورسیه دانش هم به دفترچه اضافه کرده است که بعضی از دانشگاه ها از این سیستم برخوردار هستند .
  • دانشگاه الزهرا: ۲ نفر
  • دانشگاه هنر تهران: ۵ نفر
  • دانشگاه شیراز: ۲ نفر

دروس دوره دانشگاه

  • دروس پایه

کارگاه حجم سازی، انسان طراحی طبیعت 1، مبانی هنرهای تجسمی ۱ و ۲، کارگاه طراحی پایه ۱ و ۲، کارگاه عکاسی پایه ۱ و ۲، هنر و تمدن اسلامی ۱ و ۲، آشنایی با هنر در تاریخ ۱ و ۲، آشنایی با هنرهای سنتی ایران

  • دروس اصلی

هندسه نقوش در صنایع دستی ایران ۱ و ۲، مرمت نگهداری آثار هنری ۱ و ۲، تحقیق در صنایع دستی ایران ۱ و۲، انسان طراحی طبیعت ۲، خوشنویسی و طراحی حروف ۱، تحول صنایع دستی، طرح اشیا در تمدن اسلامی

  • دروس تخصصی

کارگاه صنایع دستی ۱ تا ۹، کارگاه تخصصی صنایع دستی ۱ و ۲، طرح و رساله نهایی

  • دروس اختیاری

آشنایی با رشته های هنری معاصر، خوشنویسی و طراحی حروف دو، کارگاه مواد و روش های ساخت ۱ و ۲ و ۳، حکمت هنراسلامی، مدیریت تولید صنعتی، هندسه مناظر و مرایا، کارگاه چاپ باتیک ( کلاغه ایی)، تاریخ طراحی صنعتی و اختراعات، کارگاه چاپ

بازارکار، درآمد و حقوق رشته صنایع دستی

کار در رشته های کنکور هنر همیشه بستگی به خود‌ شما دارد، معمولا دانشجویان بعد از انتخاب کار تخصصی خود در ترم ۶ وارد بازارکار میشوند، یکی از مهم ترین مسائل این است که دانشجویان یا فارغ التحصیلان هنر مدرن را با کار دست خود تلفیق کنند و مدیریت فروش را یاد بگیرند تا بتوانند وارد بازار کار بشوند. آن دسته از افراد که کارگاه فلز را به عنوان تخصص خود انتخاب میکنند میتوانند درحوزه جواهرسازی مشغول به کار بشوند. علاقمندان به چوب میتوانند در زمینه اکسسوری لوازم خانگی و … مشغول بشوند.

افرادی که بافت و رنگرزی را انتخاب میکنند میتواند وارت دنیای مد و فشن بشوند و حتی پارچه و لباس هم طراحی کنند. میزان درآمد و حقوق هرشخص هم نیز بستگی به عوامل مختلفی مثل زمانی که صرف کار میکند ، ایده و خلاقیتی که در کارهای دست خود پیاده میکند ، و مهارتی که در حوزه فروش محصولات پیدا میکنند بستگی دارد.

یکی از واجب ترین کارهایی که لازم است افراد قبل از انتخاب رشته انجام بدهند تحقیق جامع درباره ی رشته های مختلف است، هدف ما از ارائه این مقاله کمک کردن به انتخاب رشته ی صحیح شما است، شما قرار است با انتخاب خود وارد دنیای جدیدی بشوید و بهتر است که با دیدگاه درستی قدم در مسیر جدید زندگی خود بگذارید.

در این مقاله از آموزشگاه کنکور هنریون تلاش کردیم که به صورت کامل رشته صنایع دستی را معرفی کنیم تا راهنمایی باشد برای انتخاب رشته بهتر شما؛ برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله رشته های کنکور هنر مراجعه کنید.

چگونه با تیم هنریون مشاوره بگیریم؟

کافیه تو دایرکت هنریون یا تلگرام پی ام بدید و شرایط مشاوره کنکور هنر و ثبت نام در کلاس های کنکور هنر رو بپرسید. اگر هم به اطلاعات بیشتر نیاز دارید میتونید با شماره 09923083794 تماس بگیرید.(صرفا برای کسب اطلاعات بیشتر تماس گرفته شود)

 برای ثبت نام به آیدی تلگرام هنریون به نشانی honarioonf@ یا به پیج اینستاگرام هنریون به آدرس honarioon.group دایرکت بدید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها